Acasa

Acasa
Seminee si sobe

Arca FUEGO STEP FU 45 R INOX  sunt centrale termice construite din tablă de oţel aliat cu grosimea de 5 mm. 

GARANȚIE 10 ANI LA CORPUL CENTRALEI

UNI1586
Arca
Nou
21.419,00 lei
cu TVA
Cantitate Ultimele produse in stoc

  0784.000.800 / 0755.728.528 / office@unicalgaz.ro / unicalgaz@gmail.com
  Livrare prin curier rapid și sigur
  Returnarea produselor în 14 zile calendaristice
  Service specializat
  Suport tehnic de specialitate
  Asigurăm piese de schimb în garanțe și post garanție
Descriere Centrala termica pe lemne cu gazeificare STEP FUEGO FU 45 R INOX - 45 kW

Centrala termica pe lemne cu gazeificare STEP FUEGO FU 45 R INOX  - 45 kW   


- Putere utila: 45 kW
- Focar cazan: otel 8 mm
- Greutate  totala: 470 kg
- Volum apa in  centrala(contiunt apa): 115 l
- Volum camera ardere: 135 l
- Pierdere de presiune circuit apa: 10 mbar
- Pierdere de presiune circuit gaze arse: 0.01 mbar
- Presiune max de lucru: 3 bar
- Dimnesiuni lxhxa: 650x1490x1050 mm
- Racorduri circuit apa: 1 1/4"
- Racord cos fum: O 180 mm
- Combustibil: lemn / optional peleti daca se achizitioneaza arzatorul.
- Lungime max.butuc lemn: 51 cm

*Termeni de garantie:
   - 10 ani pentru corpul centralei 
   - 2 ani pentru partile electronice
   - 1 an componente refractare

Cazan este echipat cu : tablou automatizare SY400, 3 sonde (tur+retur si bolier)

 

Centralele pe lemne cu gazeificare STEP FUEGO FU 45 R INOX- 45 kw, au ventilatorul in spate si sunt centrale cu exhaustor, schimbator vertical posterior, tablou de comanda electronic, modulator liniar al puterii.

 
Puterile declarate de catre producator sunt verificate si depind de calitatea lemnului:

- umiditate (recomandat maxim 15%) lemn de minim 1,5 ani.
- continutul de carbon (esenta lemnului, raportul dintre continutul de celuceluloza si carbonul continut)

 

Functionarea cazanului STEP FUEGO FU INOXare la baza principiul gazeificarii  lemnului.

 

Combustibilul solid,asezat in locasul superior al cazanului (magazie lemne), in contact cu jarul produs pe gratar, da nastere la gaze care, combinandu-se cu aerul comburant (aerul primar) creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat prin fantele gratarului, in zona inferioara a focarului (zona de schimb), unde va da nastere asa-numitei „flacari rasturnate”.

 

Gazeificarea, nearzand direct lemnele ci utilizand gazele continute in acestea, permite o exploatare totala a combustibilului solid, care se traduce printr-un randament ridicat de combustie si un impact ambiental foarte scazut, datorita absentei in gazele de ardere a elementelor nearse si a substantelor nocive.

 

Cazanul STEP FUEGO INOXa fost studiat pentru a limita la maxim efectele negative ale condensului acid.camera de ardere este confectionata din inox refractar cu grosime de  de 5 mm si nu prezinta in zona superioara a magaziei de lemne nici un cordon de sudura.

cazanul STEP FUEGO INOX este izolat cu un  strat din vata minerala cu grosimea de 60 mm, pozitionata in contact cu corpul cazanului, iar acesta, la randul sau, este protejat de mantaua externa.

 

67816_1285_prd.jpg

 

AUTONOMIA CENTRALEI SI FRECVENTA DE INCARCARE

 

In conditii normale de utilizare centrala trebuie incarcata de circa 2 ori pe zi. Prin conditii normale de utilizare se intelege functionarea in limitele de putere indicate.

Acestea se pot realiza daca locuinta de incalzit este bine izolata si daca temperatura externa este de circa 5 °C, etc. In conditii extreme, incarcarile de combustibil vor fi mai frecvente (de 3 sau 4 ori pe zi), iar pe timp de primavara ajunge si o incarcare pe zi.

 

RECOMANDARI

 

Utilizarea lemnelor cu o umiditate ridicata (mai mult de 25%) si/sau alimentarile neproportionate cu ceritele instalatiei (in consecinta stationari indelungate cu magazia alimentata) provoaca formarea unei cantitati considerabile de condens in magazie.

 

Verificati, o data pe saptamana, peretii din otel ai magaziei de lemne. Acestia trebuie sa fie acoperiti cu un strat subtire de gudron uscat, de culoare opaca, cu bule ce tind sa se rupa si sa se desprinda.

 

Daca,dimpotriva, gudronul este lucios, curge si daca, indepartat cu vatraiul, are aspect lichid, este indispensabil sa folositi lemne mult mai uscate si/sau sa reduceti cantitatea de lemne alimentata. Condensul format in interiorul magaziei de lemne duce la coroziunea placilor. Aceasta coroziune nu este acoperita de garantie, intrucat este datorata unei utilizari necorespunzatoare a cazanului (lemn umed, alimentari excesive etc.)

 

Gazele de ardere care circula in cazan sunt bogate in vapori de apa, prin efectul combustiei si utilizarii de combustibil impregnat cu apa. Daca fumul vine in contact cu suprafete relativ reci (circa 60oC), se condenseaza vaporii de apa care, combinandu-se cu alte produse ale combustiei, dau nastere la fenomene de coroziune a suprafetelor metalice.

 

Controlati frecvent daca exista semne de condensare a gazelor de ardere (lichid negricios pe podea, in spatele cazanului). In acest caz, vor trebui utilizate lemne mai putin umede; controlati functionarea pompei de recirculare, temperatura gazelor de ardere, mariti temperatura de lucru (pentru a controla temperatura de tur se va instala o vana de amestec).

 

Coroziunea datorata condensarii gazelor de ardere nu este acoperita de garantie intrucat este cauzata de umiditatea lemnului si de modul de utilizare a cazanului.

UNI1586
Nou

Fișă cu date

Tip ardere
Centrală cu gazeificare
Tip combustibil
Lemne
Putere maximă (kW)
30
Înălțime (cm)
120
Lățime (cm)
55
Adâncime (cm)
85
Greutate (kg)
380
Boiler încorporat
Nu
Tensiune alimentare (V)
230
Racord coș de fum (mm)
180