Acasa

Acasa
Seminee si sobe

Panouri solare cu tuburi vidate de sticla sunt caracterizate de o calitate superioara.

BlauTech
Nou
4.561,00 lei
cu TVA
Cantitate Stoc epuizat

  0784.000.800 / 0755.728.528 / office@unicalgaz.ro / unicalgaz@gmail.com
  Livrare prin curier rapid și sigur
  Returnarea produselor în 14 zile calendaristice
  Service specializat
  Suport tehnic de specialitate
  Asigurăm piese de schimb în garanțe și post garanție

Colectoarele cu tuburi vidate de sticla sunt caracterizate de o calitate superioara in ceea ce priveste inmagazinarea caldurii, incalzirea rapida, pierderile de caldura si randamentul termic. Prepararea apei calde are loc si in timpul iernii.

Izolatia de poliuretan de inalta densitate a rezervorului asigura pierderi minime de caldura.

Datorita faptului ca instalatia este presurizata, apa calda este furnizata sub presiune, fara a fi necesara utilizarea unei pompe.

Sursa de caldura este reprezentata de tuburile vidate. In cazul avarierii unui tub, instalatia functioneaza in continuare.

Sistemul de fixare permite montarea instalatiei atat pe acoperisuri plate, cat si pe acoperisuri inclinate.

Componentele:

Tubul termic: este elementul de transfer al caldurii montat in interiorul tubului vidat, de sticla. Radiatia solara este absorbita de tubul vidat si transferata de tubul termic catre rezervor pentru incalzirea apei.

Rezervorul: este format dintr-un rezervor interior, un strat izolator si un rezervor exterior.

  • Rezervorul interior este fabricat din inox alimentar SUS 304-2B cu o rezistenta maxima la presiune de 1,5 MPa.
  • Izolatia de poliuretan de inalta densitate reduce pierderile de caldura.
  • Rezervorul exterior este fabricat din tabla de otel vopsita, rezistenta la coroziune si la actiunea factorilor de mediu, cu o durata indelungata de viata utila.

Tubul vidat: este confectionat din sticla de borosilicat 3.3 de inalta calitate si rezistenta la grindina. Testele efectuate au aratat ca daca pe tubul de sticla este lasata sa cada o bila de otel cu diametrul de 30 mm de la o inaltime de 500 mm, acesta nu se sparge. Tuburile vidate sunt prevazute cu un strat cu o capacitate ridicata de absorbtie a radiatiei solare si cu proprietati de reflexie foarte reduse. Tehnica superioara de vidare asigura reducerea pierderilor de caldura si un randament ridicat de incalzire.

Cadrul: este confectionat din tabla de otel zincat, rezistenta la coroziune. Este simplu si rapid de instalat. Partea posterioara poate fi demontata cu usurinta cand montarea se realizeaza pe un acoperis inclinat.

Principiul de functionare a instalatiei solare de preparare a apei calde

Radiatia solara este absorbita de stratul de absorbtie selectiva si transformata in energie termica. Aceasta ajunge la lamelele de aluminiu printr-o combinatie de fenomene, fiind radiata de tubul interior si transmisa prin convectie intre tubul de sticla si lamele. Lamelele transfera caldura catre tubul termic, iar agentul termic se vaporizeaza. Vaporii se ridica in partea de sus a tubului termic, de unde caldura este transferata catre apa din rezervor prin peretele tubului, apoi vaporii de agent termic condenseaza. Acesta ajunge gravitational la partea inferioara a tubului termic, absoarbe caldura si se vaporizeaza, procesul repetandu-se, ceea ce are ca rezultat incalzirea apei din rezervor.

Confort și calitate în instalații termice | Unical Gaz

Nou

Fișă cu date

Înălțime (cm)
179
Lățime (cm)
174,9
Adâncime (cm)
165
Greutate (kg)
119
Capacitate rezervor (l)
160
Diametru exterior tub vidat (cm)
5,8
Lungime tub vidat (cm)
1800
Număr tuburi
20
Presiune maximă de lucru (bar)
6
Temperatură minimă de lucru (°C)
4
Racord apă (inch)
3/4
Temperatură maximă apă (°C)
90